Pesto di zucchine e basilico

4.9 530 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
500 g

Składniki

  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di zucchine a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 5 g di sale
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 - 40 g di foglie di basilico fresche lavate
  • 20 g di pinoli sgusciati

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 952 kcal / 3982 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 87.6 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Sód 2416.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...