![Pesto di zucchine e basilico Pesto di zucchine e basilico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84117386bf487dbdf3cf25169363f83f/Derivates/77e3b2712b9e63deb4ba3717998a73442623bccb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di zucchine a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 5 g di sale
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 - 40 g di foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 3982 kJ / 952 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 87.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 2416.7 mg
Alternatywne przepisy
Pesto mandorle e basilico
10 Min
Maionese cotta
15 Min
Burger di ceci e verdure
40 Min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 Min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)
20 Min
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Pesto di lattuga
15 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Pesto di melanzane
10 Min
Polpette di carne e melanzane
50 min
Purè di patate (TM6)
1 Std.