Vellutata di patate e zucca

Vellutata di patate e zucca

4.6 559 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 350 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 350 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 40 g di olio extravergine di oliva
    40 g di burro, a pezzi
  • pepe nero macinato a piacere
  • crostini di pane tostati, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 497.4 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 753.3 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...