Vellutata di patate e zucca
TM6 TM5

Vellutata di patate e zucca

4.6 (434 oceny)

Składniki

  • 350 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 350 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 40 g di olio extravergine di oliva
    lub 40 g di burro a pezzi
  • pepe nero macinato, a piacere
  • crostini di pane tostati, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
753.3 kJ / 180 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
18.7 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
1.4 g
Sód
497.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy