Vellutata di patate e zucca

Vellutata di patate e zucca

4.6 482 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
    350 g
  • di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
    350 g
  • di acqua
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
    40 g di burro, a pezzi
  • pepe nero macinato a piacere
  • crostini di pane tostati, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 180 kcal / 753.3 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 18.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 497.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...