![Risotto agli asparagi Risotto agli asparagi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39c3c7e4-28a9-4475-8689-954116147ee4/Derivates/dccc9348-ed6a-48cc-9c18-1faa47a120fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla a listarelle
- 200 g di asparagi verdi a pezzi (2 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 40 g di vino bianco secco
- 330 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ dado per brodo vegetale
- 10 g di burro
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1857 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto radicchio e salsiccia
35min
Risotto ai carciofi
30 Min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 Min
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30 Min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 Min
Risotto zucchine e menta
40 Min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 Min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Risotto zucca e salsiccia
40 Min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto con zucca e Taleggio (TM6)
50 Min