Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di polpa di zucca a pezzi
- 300 - 350 g di acqua
- 1 scalogno a pezzi
- 2 stecche di cannella
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- cannella in polvere q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 397.2 kJ / 95 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di zucca
30 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 Min
Crema di broccoli e porri
45 Min
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 Min
Vellutata di asparagi
45 Min
Crema di carote e mandorle
40 Min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 Min