Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di finocchio a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di porro a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- olio extravergine di oliva
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 min.
Vellutata di riciclo
50 min.
Vellutata di cavolfiore
50 min.
Vellutata di carote
35min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min.
Vellutata di zucca
30min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min.
Vellutata di zucchine con feta
50 min.
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min.
Vellutata d'inverno
50 min.
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 min.