Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di finocchio a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di porro a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di zucca
30min
Crema di finocchi
35 min
Vellutata di carote
35 min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Vellutata di riciclo
50min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di asparagi
45 min
Vellutata d'inverno
50min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min