![Palline di ricotta in brodo Palline di ricotta in brodo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9C1903F-8B64-41A4-9647-C4971EDDD799/Derivates/205243CE-8900-4721-98F7-860ED3D7333B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di pane raffermo a pezzi (2 cm)
- 400 g di ricotta vaccina, ben scolata dal siero
- 2 uova
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1500 g di acqua
- 1 carota, pelata e a metà
- 1 pomodoro maturo
- 1 gambo di sedano piccola
- 1 cipolla piccola
- 2 ali di pollo
- 200 g di carne di manzo per brodo a pezzi
- acqua q.b. per inumidire
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2054 kJ / 491 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50 Min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Pasta e fagioli
50 Min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Pastina da minestra
10p
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40p
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Minestra imbottita
1h 30min
Passatelli
45min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1h
Pappardelle umbre al pomodoro
1h
Minestra di patate
50 Min