Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 4 huevos
- 100 g de azúcar
- 100 g de harina de repostería
Almíbar
- 200 g de agua
- 300 g de azúcar
- 150 g de vino dulce (p. ej. moscatel)
Terminación
- 1 cucharada de canela molida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 401 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1.62 g
- Węglowodany
- 19.23 g
- Tłuszcz
- 1.09 g
- Błonnik
- 0.14 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho al vapor con almíbar de limón
1 godz. 45 min
Pudin diplomático
1 godz. 40 min
Pestiños borrachuelos
50 min
Savarin rápido al ron
1h 30min
Flan de París con merengue
10h
Cortadillos de cidra
1h
Milhojas de merengue
1 godz. 40 min
Tarta de manzana y flan
3h 20min
Pudin de pan
3 Std.
Flan de nata y vainilla
5 Std. 50 Min
Brazo de gitano
3 Std.
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 Std. 10 Min