Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 50 g de licor de anís
- 50 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
Almíbar de miel y moscatel
- 200 g de miel
- 100 g de vino dulce (moscatel)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 391 kJ / 94 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Roscos de vino
45 Min
Rosquillas marroquíes (sfenj)
2 Std. 45 Min
Pestiños andaluces
1h
Cortadillos de cidra
1h
Roscas de limón y anís de Ribeira
2 godz. 30 min
Roscos chiclaneros
1h
Bizcochos borrachos
1 Std. 5 Min
Milhojas de merengue
1 godz. 40 min
Pudin de pan
3 Std.
Tocino de cielo
4 godz. 30 min
Leche frita
2 Std. 45 Min