Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 50 g de licor de anís
- 50 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
Almíbar de miel y moscatel
- 200 g de miel
- 100 g de vino dulce (moscatel)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 391 kJ / 94 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Pan de higos
72h 5min
Cortadillos de cidra
1h
Piononos (Andalucía)
13h 20min
Pudin diplomático
1h 40min
Roscos chiclaneros
1h
Milhojas de merengue
1h 40min
Roscos de vino
45 min
Bizcocho al vapor con almíbar de limón
1 godz. 45 min
Bizcochos borrachos
1h 5min
Pestiños andaluces
1h
Tocino de cielo
4h 30min