Crespelle mit Räucherlachs und Rote Bete-Apfel-Salat

Crespelle mit Räucherlachs und Rote Bete-Apfel-Salat

4.2 33 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Crespelle
  • Milch
    150 g
  • Mineralwasser
    150 g
  • Eier
    4
  • Salz
    ½ TL
  • Mehl
    160 g
  • Öl zum Braten
Räucherlachs-Füllung
  • Gewürzgurken abgetropft, in Stücken
    200 g
  • Dill abgezupft
    5 Stängel
  • Räucherlachs in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Frischkäse
    300 g
  • Sahne-Meerrettich
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
Rote Bete-Apfel-Salat
  • Schalotten halbiert
    3
  • Öl
    50 g
  • Rote Bete vorgegart, in Stücken
    300 g
  • Äpfel, säuerlich entkernt, (ca. 300 g), in Stücken
    2 - 3
  • Apfelessig
    30 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 925 kcal / 3872 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...