Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce

Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce

4.5 60 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomaten geviertelt
    500 g
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Tomatenmark
    30 g
  • Zucker
    10 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    800 g
  • Pfeffer zum Würzen
  • Muskat zum Würzen
  • Fenchelknollen (700 g), in dicken Scheiben
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 408 kcal / 1714 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...