Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip

Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip

4.0 101 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Birnen-Kartoffel-Reibekuchen
  • Kartoffeln in Stücken
    700 g
  • Birnen fest, in Stücken
    300 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Speisestärke
    50 g
  • Ei
    1
  • Öl zum Braten
Schinkendip
  • Schinkenwürfel mager
    100 g
  • Schmand
    300 g
  • Milch
    20 g
  • Zitronensaft
    5 g
  • Dill, getrocknet
    ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 2350 kJ / 561 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...