Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 180 g de haricots blancs secs, type mojettes
Le jour même
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 130 g de carottes, coupées en tronçons
- 100 g de blanc de poireau, coupé en tronçons
- 70 g de céleri-rave, détaillé en dés
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 4 tranches de jambon cru, type jambon de Vendée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.8 kJ / 146.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbure du Béarn
1 godz. 10 min
Soupe de pâtes
35min
Tourin à l'ail
25min
Soupe d'alpage
40min
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20 dk
Velouté de haricots tarbais au chorizo
12 Std.
Soupe de haricots blancs
20 dk
Soupe complète aux pois chiches, poireau et chorizo
35min
Soupe à l'ail
40min
Soupe paysanne au lard
55 min
Soupe au chou vert, châtaignes et lardons
45 dk
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1 godz. 5 min