Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 180 g de haricots blancs secs, type mojettes
Le jour même
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 130 g de carottes, coupées en tronçons
- 100 g de blanc de poireau, coupé en tronçons
- 70 g de céleri-rave, détaillé en dés
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 4 tranches de jambon cru, type jambon de Vendée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.8 kJ / 146.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1sa
Soupe de poireau à l'irlandaise
50 dk
Soupe au chou vert, châtaignes et lardons
45 Min
Soupe de haricots blancs
20 Min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5min
Soupe au chou
45 Min
Petit salé aux lentilles
1h 35 min
Soupe à l'oignon
1sa 10 dk
Soupe au chou et boulettes de blanc de volaille
1 Std. 45 Min
Garbure du Béarn
1sa 10 dk
Soupe paysanne au lard
55 dk
Soupe à l'ail
40 dk