Soupe de mojettes et jambon de Vendée

Soupe de mojettes et jambon de Vendée

4.3 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 180 g de haricots blancs secs type mojettes
Le jour même
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 130 g de carottes coupées en tronçons
  • 100 g de blanc de poireau coupé en tronçons
  • 70 g de céleri-rave détaillé en dés
  • 20 g de beurre
  • 500 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 4 tranches de jambon cru type jambon de Vendée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 146.2 kcal / 610.8 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...