Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 2 c. à café de sel, et plus pour saler
- 250 g de petits pois frais, écossés
- 175 g de crème liquide
- 75 g de lait
- 160 g de fromage de chèvre frais, coupé en morceaux de 2 cm
- du sel
- du poivre moulu
- 10 g de beurre
- 2 œufs
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1468 kJ / 352 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flans de courge au gorgonzola et aux noix
1h 5 min
Flan de petits pois et sauce au fromage
45 min
Flans de poireau
35min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Petits flans aux asperges
55min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50min
Flan de carotte, gouda et cumin
50min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2h 40min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 min
Petits flans de carotte
12h
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1 godz.
Verrines de crème d'asperges
2 godz. 35 min