![Formaggio vegan di macadamia (senza lattosio) Formaggio vegan di macadamia (senza lattosio)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/487278BE-76FC-4E41-B5A3-551B2E99E35D/Derivates/C4CF07F5-0737-4B9A-8BCB-700CBFC1942E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di noci di macadamia, ammollate in acqua per 12 ore
- 3 cucchiaini di olio di cocco
- 90 g di kefir di cocco
- 50 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca, tritati
- 60 g di noci pecan tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1156 kJ / 275 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino mela e carruba (senza zucchero)
3 Std. 40 Min
Polpettone di seitan
50min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40min
Tofu
18h 30min
Ricotta di mandorle e anacardi
24h 40min
Cassoulet di fagioli con pesto di noci a Cottura Lenta
6h
Insalata di cicerchie, ravanelli e vinaigrette alla senape
40min
Pane di soia con i semi (vegan)
5h
"Caviale" di melanzane e lenticchie (vegan)
25min
Bevanda di miglio
40min
Formaggio vegano
6 Std. 40 Min
"Birra" allo zenzero
10 min