Wersje kompatybilne
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di gherigli di noci
- 280 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 380 g di farina tipo 0
- 120 g di farina di castagne
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di lardo a fettine sottili
- 20 g di miele liquido
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1537.7 kJ / 367.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1hod. 10min
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1 godz.
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 godz. 20 min
Filetto di maiale ripieno (TM5)
1hod. 10min
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20 Min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 Min
Crostini di pane di segale con mele e Montasio
30 min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4 Std. 50 Min
Frollini salati al rosmarino
1 godz. 30 min
Bignè al salmone
1 Std. 50 Min
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min