![Fregolotta al radicchio Fregolotta al radicchio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1F71C315-9190-4103-9356-E27539A196E5/Derivates/493944BC-DB6E-4F12-8787-C2A9711F5ACD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di radicchio rosso di Treviso, lavato e asciugato
- 30 g di brandy
- 130 g di zucchero + q.b.
- 125 g di farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di farina di mais
- 100 g di mandorle pelate tostate + q.b.
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 1 tuorlo sodo, sbriciolato
- 1 limone, la scorza grattugiata (preferibilmente biologico)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di ricotta
50 Min
Rotolo ai fichi
2h 25min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 Std. 10 Min
Frittelle di prugne
9h
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Ciambella con farina di polenta
50 Min
Crostata di zucca all'amaretto
3 Std. 45 Min
Focaccia dolce
45 min
Radicchio in saor
3 Std. 45 Min
Torta ciosota radicchio e carote
1h
Zaleti
1h
Torta di rose di mele
1 Std. 10 Min