Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta

Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta

3.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

  • di zucchero
    30 g
  • foglie di basilico fresche lavate e asciugate + q.b.
    4
  • di acqua
    100 g
  • di passata di pomodoro
    500 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe
    1 pizzico
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • fette di pane abbrustolito
    8
  • di mozzarelle ciliegina
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 235.5 kcal / 985.4 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...