![Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3FFAA705-037C-4B8D-8E53-1B738393F531/Derivates/612b590d-7162-4663-9c8d-4b0fd7521db0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di zucchero
- 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate + q.b.
- 100 g di acqua
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 fette di pane abbrustolito
- 60 g di mozzarelle ciliegina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 985.4 kJ / 235.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spumone al caffè
15 Min
Crema alla lavanda con cereali croccanti al burro di arachidi (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Granita al Mojito
10 Min
Tris di mousse con frollini integrali (vegan)
40 Min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Bicchierini ai tre peperoni
55min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4 Std. 50 Min
Caesar salad
45 Min
Festa d'estate
10 Min
Mojito analcolico
10 Min
Aperitivo al sedano
10 Min
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40 Min