Crumble di albicocche (senza glutine)

Crumble di albicocche (senza glutine)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • g di burro congelato, a pezzi, + q.b. per imburrare
  • 720 g di albicocche in scatola (peso netto), sgocciolate e a pezzi
  • 120 g di zucchero grezzo
  • 20 g di Rum scuro
  • 100 g di nocciole sgusciate
  • 100 g di mandorle pelate
  • 100 g di burro congelato, a pezzi
  • 100 g di amido di mais
  • 10 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
  • ¼ cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 412 kcal / 1725 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...