Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
280
g fresh broad beans
lub frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
lub gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1190 kJ / 285 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Vegan Burger
5h
Quick Falafel
30 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1j 30 menit
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 menit
Soya Yoghurt
12 Std. 10 Min
Puy Lentil Dip
45 Min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Houmous
13h 30 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1j 30 menit
Vegan Bean Burgers
1j 20 menit
Red Pepper Houmous
5 min