![Broad Bean and Chickpea Falafels Broad Bean and Chickpea Falafels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/069FB6AF-9CA1-4637-B9EA-B8413EC6CD35/Derivates/76CF0CA1-AEA0-4880-97C9-D38B8C12333C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
280
g fresh broad beans
lub frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
lub gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1190 kJ / 285 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Bean Burgers
1ч. 20 мин.
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Potato Curry
12h 50min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 godz. 10 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 мин.
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1ч. 30 мин.
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 godz. 10 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 godz.
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Chickpea Pancakes
20 Min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 мин.