Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en dés
- 2 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 8 petites courgettes rondes
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g d'oignons (2 moyens), coupés en quatre
- 1 poivron rouge, coupé en gros dés
- 250 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 100 g de pâtes sèches, type fregola (voir "Conseil(s)")
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Gratin de brocoli au parmesan
1h 5min
Courgettes farcies avec du riz aux tomates
1h 30 min
Lasagne courgettes, aubergines et tomates
1h 15min
Courgettes farcies aux merguez et à l'oignon doux
55 min
Aubergines à la bonifacienne
2 godz.
Tartelettes aux légumes
2 Std. 10 Min
Tarte fraîche aux légumes d'été, brousse aux herbes
1 Std. 10 Min
Tian légumes-feta et compotée de poivrons
1h 50 min
Pizza aux légumes
2 Std. 5 Min
Gratin de courgette
1h 20 min
Aubergines farcies au riz complet
1 Std. 10 Min
Petite courge au crottin de Chavignol
1 godz. 45 min