Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione z kaszy manny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 jajka
-
15 g masła miękkiego
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
-
150 g kaszy manny
-
woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.4 g
Kalorie
589 kJ /
140.7 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Kostki z kaszy manny
1 godz. 30 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Kartoflanka
55 min
Lane kluski
25 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Marchewka na ciepło
35 min