Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 250 g wody
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 250 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Zapiekanka makaronowa z wiśniami
1h
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20 min
Knedle bawarskie
1h
Pielmieni
1 Std. 10 Min
Podhalańskie moskole
1h
Placki ziemniaczane
45 min
Ciasto francuskie szybkie
1h 20 min