
Urządzenia i Akcesoria
Lody rabarbarowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
mleka200 g
-
syropu klonowego150 g
-
żółtek5
-
rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki600 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
191.1 kcal /
799.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
30.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Sorbet pomarańczowy
12 godz.
Lody migdałowe (bez cukru)
12 godz. 45 min
Cukier miętowy
40 min
Sorbet gruszkowy z goździkami
13 godz.
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Lemoniada z melisą
5 min