Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 200 g mleka
- 150 g syropu klonowego
- 5 żółtek
- 600 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 799.7 kJ / 191.1 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 30.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2h 20min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Musztarda pomarańczowa
15min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Lody lawendowe
10h 50 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Cukier miętowy
40 Min
Lody z solonym karmelem
14 godz.