Urządzenia i Akcesoria
Lody rabarbarowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
150 g syropu klonowego
-
5 żółtek
-
600 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
799.7 kJ /
191.1 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dyniowe cappuccino
20 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Ser typu mascarpone
22 godz.
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Bułeczki z dymką
3 godz. 20 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min