
Urządzenia i Akcesoria
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
35 kromek
Składniki
-
sera żółtego, pokrojonego na kawałki100 g
-
wody120 g
-
soku pomidorowego130 g
-
jajko1
-
świeżych drożdży pokruszonych70 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy40 g
-
mąki pszennej510 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
estragonu, suszonego½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
70 kcal /
295 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.8 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min