Urządzenia i Akcesoria
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
35 kromek
Składniki
-
100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
-
120 g wody
-
130 g soku pomidorowego
-
1 jajko
-
70 g świeżych drożdży pokruszonych
-
40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
510 g mąki pszennej
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki estragonu, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
2.6 g
Kalorie
295 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
1.8 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.