
Urządzenia i Akcesoria
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk
Składniki
-
100 g rodzynek
-
50 g ciemnego rumu
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
320 g mleka
-
6 żółtek
-
40 - 50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
35 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
olej ilość do smażenia
-
cukier puder ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
183.3 kcal /
767.4 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet z kaczki z oliwkami
1 Std. 45 Min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 Std. 10 Min
Grecka bougatsa z kremem
4 Std. 45 Min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 Std. 45 Min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 Std.
Portugalski placek - Folar
8 Std. 40 Min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 Min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Jabłka w cieście
1 Std.
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.