
Urządzenia i Akcesoria
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk
Składniki
-
rodzynek100 g
-
ciemnego rumu50 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka320 g
-
żółtek6
-
cukru40 - 50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych35 g
-
mąki pszennej400 g
-
soli1 szczypta
-
olej ilość do smażenia
-
cukier puder ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
183.3 kcal /
767.4 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska