Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rodzynek
- 50 g ciemnego rumu
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 320 g mleka
- 6 żółtek
- 40 - 50 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 35 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- olej, ilość do smażenia
- cukier puder, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 767.4 kJ / 183.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35min
Placki z serkiem
45min
Tarta à la banoffee pie
2 Std. 40 Min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9 Std.
Grecka bougatsa z kremem
4u. 45min
Małdrzyki krakowskie
25min
Naleśniki à la Suzette
55min
Omlet biszkoptowy
10min
Jabłka w cieście
1h
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min