Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie

Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie

4.6 62 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • 50 g ciemnego rumu
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 320 g mleka
  • 6 żółtek
  • 40 - 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 35 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • olej ilość do smażenia
  • cukier puder ilość do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 3.8 g
Kalorie 767.4 kJ / 183.3 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...