Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie

Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie

4.6 60 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk

Składniki

  • rodzynek
    100 g
  • ciemnego rumu
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mleka
    320 g
  • żółtek
    6
  • cukru
    40 - 50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    35 g
  • mąki pszennej
    400 g
  • soli
    1 szczypta
  • olej ilość do smażenia
  • cukier puder ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 183.3 kcal / 767.4 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...