Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie

Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie

4.6 61 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 sztuk

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • 50 g ciemnego rumu
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 320 g mleka
  • 6 żółtek
  • 40 - 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 35 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • olej ilość do smażenia
  • cukier puder ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 183.3 kcal / 767.4 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...