Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rodzynek
- 50 g ciemnego rumu
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 320 g mleka
- 6 żółtek
- 40 - 50 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 35 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- olej, ilość do smażenia
- cukier puder, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 767.4 kJ / 183.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1h 35 min
Sernik gianduia
11 Std.
Pierogi leniwe
45 Min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Blok czekoladowy
6 Std. 15 Min
Tajskie kotlety rybne
1h 15 min
Granola piernikowa
1h 45 min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1h 45 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min