Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce

Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce

4.0 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Auflauf
  • Eier (Kl. M), getrennt
    4
  • Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
    60 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Mandeln, blanchiert
    100 g
  • Butter zum Einfetten
  • Zucker zum Ausstreuen
  • Vanilleschote in Stücken
    ½
  • Zitronenschale Bio, dünn abgeschält (à 1 x 4 cm)
    2 Streifen
  • Hartweizengrieß
    120 g
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken (1 cm)
    80 g
  • Milch
    700 g
Orangensauce
  • Zucker
    25 g
  • Orangensaft, frisch gepresst
    400 g
  • Speisestärke
    1 TL
  • Wasser, kalt
    4 EL
  • Campari
    50 g
  • Orangen Filets zwischen den Trennhäuten herausgeschnitten
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 2171 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...