Mandel-Grießpudding

Mandel-Grießpudding

4.2 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    40 g
  • Milch
    500 g
  • Marzipanrohmasse in Stücken
    70 g
  • Salz
    1 Prise
  • Bio-Orange Schale abgerieben und Saft ausgepresst
    ½
  • Hartweizengrieß, fein
    50 g
  • Mandelblättchen
    2 EL
  • Marillenmarmelade evtl. 4 TL mehr zum Unterrühren
    30 g
  • getrocknete Marillen, entsteint klein gehackt
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 878 kJ / 209 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...