Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln
- 500 g Milch
- 70 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 1 Prise Salz
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 50 g Hartweizengrieß, fein
- 2 EL Mandelblättchen
- 30 g Marillenmarmelade, evtl. 4 TL mehr zum Unterrühren
- 30 g getrocknete Marillen, entsteint, klein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 878 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1h 20min
Kokos-Vanille-Pudding
1 Std. 15 Min
Kokos-Kirsch-Kompott mit Minzpesto
1 Std. 15 Min
Engelsspeise
30min
Apfel-Zimt-Pudding
10 Min
Ananas-Kokos-Pudding
2h
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 min
Kokospudding
2h
Apfelstrudelcreme
25 min
Gewürz-Milchreis
55 min.
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20p