Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln
- 500 g Milch
- 70 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 1 Prise Salz
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 50 g Hartweizengrieß, fein
- 2 EL Mandelblättchen
- 30 g Marillenmarmelade, evtl. 4 TL mehr zum Unterrühren
- 30 g getrocknete Marillen, entsteint, klein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 878 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Rosinen-Quark-Creme mit Pumpernickel
1 godz. 15 min
Sahne-Grießpudding
20min
Apfel-Cranberry-Kompott mit Bulgur
35 min
Schoko-Sahne-Milchreis
50min
Apfelstrudelcreme
25min
Apfel-Zimt-Pudding
10min
Apfel-Quark-Trifle
1 godz. 30 min
Marzipan-Milchreis
50min
Kokos-Vanille-Pudding
1 godz. 15 min
Mohn-Marzipan-Creme
3 godz.
Marzipan-Pudding
2 Std. 20 Min
Grießpudding
15min