Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 400 g Weizenkörner
- 250 g Milch
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Honig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 200 g Mehl Type 550
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Mohnfüllung
- 250 g Mohn
- 100 g Milch
- 100 g Honig
- 20 g Öl
- 1 Ei
- 100 g Rosinen
- Sahne zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1140 kJ / 272 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Quark-Öl-Grundteig
5min
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4h
Mohnstriezel
2u. 15min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 Std. 30 Min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Gefüllter Vanillezopf
2 godz.
Faschingskrapfen
2u. 45min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Bienenstich
3u.
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Hefegrundteig, süss
1 Std.