Urządzenia i Akcesoria
Mohnstriezel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Weizenkörner400 g
-
Milch250 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Honig100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl Type 550200 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Mohnfüllung
-
Mohn250 g
-
Milch100 g
-
Honig100 g
-
Öl20 g
-
Ei1
-
Rosine100 g
-
Sahne zum Bestreichen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1140 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Gefüllter Vanillezopf
2 godz.
Nusskuchen
1 godz.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 godz. 45 min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Pflaumen-Quark-Stollen
12 godz.
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Nussstrudel
2 godz. 30 min