Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Sonnenblumenöl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung
- 1 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 125 g Zucker
- 100 g Mandeln
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 170 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g Pflaumenmus
- 500 g Pflaumen, geviertelt, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1756 kJ / 420 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Birnen-Schoko-Strudel
1 Std. 45 Min
Hippen
50 Min
Rhabarberlasagne
1 godz. 10 min
Pfirsich-Nektarinen-Törtchen
4h
Gelatinzucker
25 Min
Apfelkuchen
1 godz.
Jesunder Poschweck
3 Std. 30 Min
Quark-Öl-Grundteig
5min
Zwetschgendatschi
1 godz. 20 min
Apfeltarte
1 godz.
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Hefegrundteig, süss
1 godz.