Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Haselnüsse
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 6 Eier (Kl. M)
- 150 g Mehl
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Zimt
- 800 g Birnen, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 200 g Preiselbeerkompott
- 2 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1366 kJ / 326 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20 min
Zucchini-Kuchen mit Pinienkernen
50 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3u.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min
Zimt-Apfel-Kuchen
3u.