Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 150 g de farine de blé
- 40 g de farine de sarrasin
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 60 g d'eau
La garniture
- 600 g d'oignons (4 oignons), de Roscoff de préférence, coupés en quatre
- 20 g de beurre demi-sel et 10 g en copeaux
- 70 g d'olives noires
- 16 filets de sardine
- poivre moulu
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2447 kJ / 585 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Pizza aux blettes et au citron
25h 50min
Donburi aux tempura de crevettes et wakamé
1 godz.
Pizza au pesto, poire et gorgonzola
2 godz. 35 min
Soupe de moules à la citronnelle
55 min
Tarte Tatin au gingembre
1 godz. 40 min
Salade aux fruits de mer
30min
Tourtes au porc et champignons
1 godz. 30 min
Pizza blanche à la roquette
1 godz. 35 min
Ragoût de poisson aux épices
1h 45min
Pizza quatre saisons
1 godz. 35 min
Tortilla à la piperade
55 min
Pizza romaine
1 godz. 40 min