Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 150 g de farine de blé
- 40 g de farine de sarrasin
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 60 g d'eau
La garniture
- 600 g d'oignons (4 oignons), de Roscoff de préférence, coupés en quatre
- 20 g de beurre demi-sel et 10 g en copeaux
- 70 g d'olives noires
- 16 filets de sardine
- poivre moulu
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2447 kJ / 585 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
3h
Quiche oignon, champignon et andouille
50min
Quiche oignon-artichaut
1h 35 min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20 min
Soupe thaïe de coques à la citronnelle
1h 40min
Quichettes printanières au saumon
2j 10 menit
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1h 10min
Harengs marinés, pommes à l'huile
12hod.
Hareng mariné et radis roses
1h 15min
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Saumon en croûte au cresson
2hod. 5min
Pizza aux sardines
3h