Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 fiori di zucca
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di gherigli di noci
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 90 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50min
Pesto di rucola
10min
Pesto radicchio e noci
10min
Pesto di pistacchi
10min
Pesto di pomodori secchi
10min
Pesto di ricotta e noci
10min
Pesto alla siciliana
15 Min
Pesto di carote e noci
10min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2h
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min