Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di polpa di zucca (vedere consigli)
- 300 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 uovo
- 200 g di pangrattato
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481.3 kJ / 354 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 846.5 mg
Alternatywne przepisy
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30min
Frittatine alle cime di rapa
1hod.
Crocchette di zucca e taleggio
1hod. 15min
Bruco polpetta (di verdure)
40min
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35 min
Burger leggero di verdure
45 Min
Polpette spinaci e mozzarella
45 Min
Gattò di zucca e patate
1 Std. 40 Min
Sformatini di patate con cuore filante
40min
Puré aromatico di zucca
40min
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30min