Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di polpa di zucca (vedere consigli)
- 300 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 uovo
- 200 g di pangrattato
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481.3 kJ / 354 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 846.5 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di radicchio e ricotta
1 godz.
Burger di zucchine
1 godz.
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30 min
Burger di spinaci
40min
Polpette di zucca
1h 30min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1 godz.
Bruco polpetta (di verdure)
40min
Polpette di spinaci
35 min
Crocchette di zucca e taleggio
1 Std. 15 Min
Mini burger di melanzane, manzo e formaggio filante
1h 30min
Mini ghiaccioli all'anguria
6 Std. 20 Min
Torrette di patate ai broccoli
1 godz.