![Linguine con pesto di noci e broccoli Linguine con pesto di noci e broccoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/422c8743-87ee-4765-bbcf-13c37733b627/Derivates/5d0878f3-b2cf-4378-9f7b-829603c34a4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di cimette di broccoli
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 50 g di gherigli di noci
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2246.9 kJ / 537.2 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie con verdure alle erbe
40min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1hod. 5min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2 Std.
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 Min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min