Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di cimette di broccoli
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 50 g di gherigli di noci
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2246.9 kJ / 537.2 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Penne integrali con fonduta di porri
50 Min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1 godz. 20 min
Tagliatelle integrali ai broccoli
1 godz. 20 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 Min
Lasagne di zucca
1h
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 Min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50 Min