Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chile cascabel
- 1 chile ancho
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite de oliva
- 80 g cacahuates tostados salados
- 20 g de ajonjolí
- 1 pizca de tomillo seco
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 cdita de sal gruesa
- harina de trigo, suficiente para enharinar el lomo
- 300 g de lomo de cerdo
- 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2986 kJ / 711 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Carne en su jugo
35min
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10min
Filete a la pimienta
20 min
Res con salsa de hongos en cocción lenta TM6
3h 55min
Filetes de ternera con reducción de fresas
30 min
Rollo de cerdo con espinaca
55min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Cerdo agridulce
45 min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Filete de res en salsa de chile morita
40 min