Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chile cascabel
- 1 chile ancho
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite de oliva
- 80 g cacahuates tostados salados
- 20 g de ajonjolí
- 1 pizca de tomillo seco
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 cdita de sal gruesa
- harina de trigo, suficiente para enharinar el lomo
- 300 g de lomo de cerdo
- 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2986 kJ / 711 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerdo salteado con vegetales estilo Chino TM6
1u. 20min
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10min
Filete de res en salsa de chile morita
40min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1u.
Filete a la pimienta
20min
Res con pimientos y salsa picante
40min
Rollo de cerdo con espinaca
55min
Pipián al chile manzano
10min
Stroganoff de res TM6
1u.
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1u. 45min
Pierna de cerdo a las hierbas
40min