Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oliwy z oliwek
- 500 g mięsa wieprzowego, z szynki, mielonego, podzielonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 2 - 3 łyżki bułki tartej
- 30 śliwek suszonych, bez pestek
- 12 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2342 kJ / 559 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szynka w cieście chlebowym
101h
Kulebiak z rybą i warzywami
2 Std.
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Polędwica po toskańsku
45 Min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 Std. 10 Min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 Std. 25 Min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 Std.
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 Std. 25 Min
Roladki schabowe z oscypkiem
1h 15min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 Min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1h 15min
Klopsiki z serem feta
30 Min