
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oliwy z oliwek
- 500 g mięsa wieprzowego, z szynki, mielonego, podzielonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 2 - 3 łyżki bułki tartej
- 30 śliwek suszonych, bez pestek
- 12 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2342 kJ / 559 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1h 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min
Kurczak po cygańsku
1h 20 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 Std. 50 Min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25 min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1h 35min
Polędwica po toskańsku
45 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1sa 15 dk
Polędwica à la Wellington
2 Std. 10 Min