Urządzenia i Akcesoria
Szynka drobiowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
18 porcji
Składniki
-
700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
-
3 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej słodkiej
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
1500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
250.2 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
299.6 kJ /
71.6 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Drobiowa pieczeń z Varomy
1 godz. 15 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.