Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 299.6 kJ / 71.6 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 250.2 mg
Alternatywne przepisy
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 Min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Krupnik i danie z indykiem na Varomie
55 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4h 20min
Koncentrat bulionu mięsnego
45min
Schab z Varomy
3j 40 menit
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.