Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 299.6 kJ / 71.6 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 250.2 mg
Alternatywne przepisy
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1ωρ. 40 λεπτ.
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 Std. 15 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 Std. 10 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Schab gotowany na parze
1 Std. 50 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Pasztet z piersi indyka
2 Std.