Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
TM6 TM5

Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli

4.6 ( 391 ocen )

Składniki

  • 30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 55 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta suszonych płatków chili
  • 2 żółtka
  • 200 g polędwicy wołowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 3 - 4 łyżeczki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
397.5 kcal / 1664.5 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
28 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1389 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy