Urządzenia i Akcesoria
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 porcje
Składniki
-
30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
55 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta suszonych płatków chili
-
2 żółtka
-
200 g polędwicy wołowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
3 - 4 łyżeczki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1389 mg
Białko
26 g
Kalorie
1664.5 kJ /
397.5 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
28 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 Min
Tatar z łososia
10 Min
Krewetki w sosie maślanym
25 Min
Tatar
15 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Przystawka z melona i krewetek
30 Min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 Std. 25 Min
Tatar z chrzanem
1 Std. 20 Min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 20 Min