
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kotlety z indyka
- 60 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego na kawałki (ok. 2 kromki)
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego (dł. 10 cm), tylko liście
- 2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
1
gałązka tymianku, świeżego tylko liście
lub ½ łyżeczki tymianku, suszonego - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 90 g cebuli przekrojonej na pół
- 500 g mięsa z indyka, mielonego
- 1 jajko
- ¼ łyżeczki soli morskiej
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Karmelizowana cebula i papryka
- 500 g cebuli pokrojonej w ćwiartki (ok. 3-4 sztuk)
- 140 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
- 2 łyżki brązowego cukru
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli morskiej
- 2 łyżki octu balsamicznego
Burgery
- oliwa z oliwek ilość do smażenia
- 6 bułek
- 6 plastrów sera, typu szwajcarskiego
- rukola do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 367 kcal / 3209 kJ
- Białko
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Błonnik
- 6.3 g