Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
TM5 TM6

Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką

4.7 (812 ocen)

Składniki

Kotlety z indyka

  • 60 g chleba pełnoziarnistego, pokrojonego na kawałki (ok. 2 kromki)
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego (dł. 10 cm), tylko liście
  • 2 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
  • 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście
    lub ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 90 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 500 g mięsa z indyka, mielonego
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki soli morskiej
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Karmelizowana cebula i papryka

  • 500 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki (ok. 3-4 sztuk)
  • 140 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli morskiej
  • 2 łyżki octu balsamicznego

Burgery

  • oliwa z oliwek, ilość do smażenia
  • 6 bułek
  • 6 plastrów sera, typu szwajcarskiego
  • rukola, do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
3209 kJ / 367 kcal
Białko
45.6 g
Węglowodany
68.5 g
Tłuszcz
33.1 g
Błonnik
6.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy