Dänische Erbsensuppe

Dänische Erbsensuppe

4.0 718 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    280 g
  • Sellerie in Stücken (5 cm)
    100 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Möhren in Würfeln (5 mm)
    200 g
  • Schälerbsen gewaschen
    250 g
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Salz und etwas mehr zum Abschmecken
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 319 kcal / 1342 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...