Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Sellerie, in Stücken (5 cm)
- 20 g Olivenöl
- 200 g Möhren, in Würfeln (5 mm)
- 250 g Schälerbsen, gewaschen
- 1200 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1342 kJ / 319 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Gemüse-Eintopf
50 Min
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Rote Linsensuppe
40 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1h
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Eintopf von Wintergemüsen
50 Min
Kartoffel-Eintopf
35 Min
Borschtsch vegetarisch
1h 10min