Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abegzupft
- 350 g Spitzkohl
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 20 g Olivenöl
- 350 g Schweinenacken, ohne Knochen
- 2 TL Kümmel, ganz
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, frisch, eingeschnitten
- 1 TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 700 g Wasser und etwas mehr zum Bedecken
- 350 g Kartoffeln
- 350 g Butternuss-Kürbis
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1470 kJ / 352 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe mit Bulgur
45min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Kürbiseintopf
1u. 30min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1u.
Kürbis-Erbsen-Eintopf
40min
Rote-Bete-Eintopf
1u. 30min
Eintopf von Wintergemüsen
50 Min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50 Min
Wirsingsuppe
35min
Sellerie-Möhren-Eintopf
50 Min
Rote Bete warm (Buraczki na ciepło)
1u.
Kartoffeleintopf
40min