Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 500 g Rote Bete, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 15 g Butter
- 10 - 15 g Zitronensaft, nach Geschmack
- 10 - 15 g Zucker, nach Geschmack
- ¼ TL Salz
- 50 g Sahne
- 5 - 10 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinierte Möhren
2 godz. 35 min
Rote Linsensuppe
40 Min
Graupen, gekocht
35 Min
Russischer Salat "Vinaigrette"
2 godz. 20 min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Maiskolben mit Schnittlauch-Zitronenbutter
30 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45 Min
Linseneintopf mit Kürbis und Gans
1h 10min
Eintopf von Wintergemüsen
50 Min
Rote-Bete-Salat
1 Std. 15 Min