Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 500 g Rote Bete, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 15 g Butter
- 10 - 15 g Zitronensaft, nach Geschmack
- 10 - 15 g Zucker, nach Geschmack
- ¼ TL Salz
- 50 g Sahne
- 5 - 10 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißkohlsalat
2h 20min
Russischer Salat "Vinaigrette"
2h 20min
Polnisches Sauerkrautgericht (Bigos)
1hod. 35min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1h 50min
Gerösteter lila Blumenkohl mit Sesam
40min
Weißkohlsalat
96h
Auberginenpüree
1h 30min
Russischer Rote-Bete-Salat
1h 10min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10min
Borschtsch vegetarisch
1h 10min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Rote-Bete-Salat
1sa 15 dk