Rahm-Sauerkraut mit Chorizo

Rahm-Sauerkraut mit Chorizo

4.1 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • Zwiebeln in Spalten
    200 g
  • Sauerkraut, aus der Dose abgetropft und ausgedrückt
    1040 g
  • Sahne
    400 g
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Speisestärke
    10 g
  • Wasser
    30 g
  • Chorizo zum Braten (à ca. 50 g)
    6
    6 frische, scharfe Bratwürstchen (z.B. Merguez)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 585 kcal / 2447 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 2307 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...