Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten
- 1040 g Sauerkraut, aus der Dose, abgetropft und ausgedrückt
- 400 g Sahne
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 10 g Speisestärke
- 30 g Wasser
-
6
Chorizo zum Braten (à ca. 50 g)
lub 6 frische, scharfe Bratwürstchen (z.B. Merguez)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2447 kJ / 585 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2307 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Griechische Bohnensuppe (Fasolada)
30 Min
Würzig-schneller Reiseintopf
35 Min
Pastitsio
1 Std. 30 Min
Schneller One-Pot-Tomaten-Reis
1h 5min
Kartoffelcremesuppe
35 Min
Johannisbeer-Ketchup
1 Std. 30 Min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 godz. 20 min
Gyros-Paprika-Suppe
30 Min
Rindersteaks mit Tomaten-Salsa und Pimientos
50 Min
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1 Std.
Bunter Zwiebel-Topf
1 Std.
Schlemmerfilet à la Bordelaise
35 Min