Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf

Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf

4.5 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    20 g
  • Wasser
    1450 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    3 TL
    3 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Hähnchenschenkel, mit Haut
    350 - 450 g
  • Erbsen, TK
    300 g
  • Staudensellerie in Stücken (1 cm)
    120 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    120 g
  • Petersilienwurzel in Scheiben (5 mm)
    150 g
    150 g Pastinake, in Scheiben (5 mm)
  • Suppennudeln (Garzeit ca. 10 Min.)
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 350 kcal / 1466 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 178 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...