Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 1450 g Wasser
-
3
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 350 - 450 g Hähnchenschenkel, mit Haut
- 300 g Erbsen, TK
- 120 g Staudensellerie, in Stücken (1 cm)
- 120 g Porree, in Ringen (5 mm)
-
150
g Petersilienwurzel, in Scheiben (5 mm)
lub 150 g Pastinake, in Scheiben (5 mm) - 150 g Suppennudeln (Garzeit ca. 10 Min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1466 kJ / 350 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 178 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Eintopf
40 min
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Geflügel-Ragout von der Keule
1 Std.
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 Std.
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 min
Geschmortes Zitronen-Zimthähnchen mit Wurzelgemüse
1 Std. 30 Min
Würziges italienisches Huhn in Tomaten-Rotwein-Sauce
1 godz. 15 min
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 min
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1 Std.
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 Std.
Buchstabensuppe
30 min
Frikadellen mit Kartoffel-Möhren-Stampf
45 min