
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie abgezupft
- 1450 g Wasser
-
3
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 350 - 450 g Hähnchenschenkel, mit Haut
- 300 g Erbsen, TK
- 120 g Staudensellerie in Stücken (1 cm)
- 120 g Porree in Ringen (5 mm)
-
150
g Petersilienwurzel in Scheiben (5 mm)
lub 150 g Pastinake in Scheiben (5 mm) - 150 g Suppennudeln (Garzeit ca. 10 Min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 350 kcal / 1466 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 178 mg