Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de tomme de Savoie, coupée en morceaux
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 200 g de beaufort, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de coulis de tomates nature, type Tomacouli
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pain rassis, coupé en cubes (2 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4421 kJ / 1057 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 95.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Fondue-raclette au mont-d'or
35min
Morrones rellenos de maïz (Poivron farci au maïs)
1h
Gnocchi au brocoli et bleu
40min
Croûte au fromage d'abondance
45min
Tartare de canard aux noix et aux figues
1u. 45min
Fondue savoyarde
25min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Fondue savoyarde
15min
Fondue suisse moitié-moitié
30min
Croziflette
1h 25min
Banana colada
10 min