Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root

Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root

3.7 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • dried porcini mushrooms
    1 oz
  • sesame oil
    1 oz
  • leeks trimmed, in pieces
    2 oz
  • burdock root peeled, in pieces
    1 oz
  • ginger (opcjonalnie) peeled, in pieces
    ½ oz
  • garlic cloves
    2
  • vegetable stock low sodium
    60 oz
  • fresh shiitake mushrooms thinly sliced
    5 oz
  • rice vinegar
    3 oz
  • kale center rib removed, thinly sliced
    1 oz
  • baby bok choy sliced (¼ in.)
    4 oz
  • nutritional yeast
    2 tbsp
  • green onions thinly sliced
    3
  • sesame seeds to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 106 kcal / 444 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...