![Macadamia Halibut with Mango Sauce Macadamia Halibut with Mango Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/994E00F4-AC36-4BED-9EDD-691273287014/Derivates/4d3f74f2-087a-4398-95cd-def974bb7ea7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz macadamia nuts, chopped and toasted
- 1 oz shredded coconut, toasted
Mango Sauce
- 20 oz ripe mango flesh (approx. 3 mangos), in pieces (2 in.)
- 1 jalapeño pepper, de-stemmed (halved, lengthwise)
- 2 in. fresh ginger, in pieces (¼ in.)
- 2 tbsp honey
- 1 stalk fresh lemongrass, in pieces (2 in.)
- 8 oz water
- ¼ tsp salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Halibut
- 32 oz halibut fillets
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- freshly squeezed lime juice, to taste
- fresh cilantro, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1870 kJ / 447 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
5 Min
Ratatouille
40 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 Min
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55 Min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Lemon Caper Asparagus
25 Min
Maple and Mustard Salmon
20 min
Basil Pesto
10 Min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Paella
30 Min