Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de almejas frescas
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla en trozos
- 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 70 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de pimentón
- 50 g de vino blanco
- 700 g de caldo de pescado
- 600 g de congrio abierto, en dados de 3-4 cm sazonados
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 29.4 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 332.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1h
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20u.
Arroz con conejo, espinacas y ajetes
40 min
Bacalao con berza y garbanzos
50 min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Porrusalda con bacalao
40 min
Lengua de ternera al vino tinto
2h 50min
Arroz con cardo y mejillones
50 min
Merluza a la koskera
45 min
Marmitako
40 min
Guiso marinero
1 godz. 20 min