Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g potato, unpeeled (1-2 potatoes)
- 150 g beetroot, trimmed and peeled (1-2 beetroots)
- 150 g sweet potato, peeled (1 sweet potato)
- 150 g parsnip, trimmed and peeled (1 parsnip)
- cold water, to soak
- sea salt flakes . to sprinkle (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 440.9 kJ / 105.4 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 55.9 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2u. 25min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter)
5min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1h 10 min
Boston Bun
2u. 45min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min