![Smoked salmon and preserved lemon choux buns Smoked salmon and preserved lemon choux buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6AF27C8-154B-414D-BFBE-AF0DBF97BC34/Derivates/088CDC57-ACC4-4131-A8AB-45372B980932.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon and ricotta filling
- 100 g smoked salmon
- 200 g ricotta
- 1 ½ pieces preserved lemon, rind only, rinsed and chopped (approx. 1 tsp chopped)
- 1 tbsp lemon juice
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- ground black pepper, to taste
Choux pastry
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (2 cm)
- 125 g water
- 75 g plain flour
- 1 pinch salt
- 2 eggs, plus extra 1 egg lightly beaten, for brushing
- nigella seeds, for sprinkling
Assembly
- 100 g smoked salmon, cut into pieces (3 cm)
- fresh dill, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 530.7 kJ / 126.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 Std.
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Poached salmon and beetroot blinis
45 Min
Vanilla mascarpone parfait
2h 40min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 Min
Pork and chicken terrine
3h 20 min
Caesar salad dressing
10 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Peanut butter parfait, chocolate bark and raspberries
8 godz. 30 min
Umami paste
5 Min
Baked salmon cheesecake
26h 35 min